Yoga kommer fra det indiske sanskrit og betyder ’at forene’ sind og krop. Når vi dyrker yoga styrker vi både kroppens muskulatur og vores mentale tilstand.

Yoga-øvelser beroliger sindet og blødgør muskler og led. Oprindeligt var yoga øvelser, der blev brugt for at få sindet i balance inden man kunne meditere.
Derfor gør yoga mere for dig end blot at styrke og tone din krop. Yoga reducerer stress og kan få tankemylder og bekymringer til at gå væk, fordi du i langsomt tempo fokuserer på bevægelser, der giver ro til krop og sind.

Alle kan dyrke yoga uanset alder, fysiske skader, skavanker eller fysisk form. Det vigtigste er, at man lytter til sin krop og dens grænser.

Yoga forbedrer koncentrationsevnen, gør ens sind roligere og åndedrættet langsommere – altsammen fantastiske redskaber til at reducere stress og udbrændthed.

Yoga er samtidig styrkende for led og knogler og smiddigør alle led og muskler, så alle med ’dårlige rygge’, smerter i nakke og skuldre vil få løsnet op for myoser, smerter og på sigt få en langt bedre livskvalitet fordi krop og sind kommer i balance.

Omvendte stillinger udfordrer din selvopfattelse – både på og uden for yogamåtten. Når du vender dig selv på hovedet, skifter du også dit perspektiv. Du opfatter verden på en ny og anderledes måde, og måske ser du dig selv og dit liv med nye øjne.

Fordelene ved yoga inversions øvelser (omvendte stillinger) er utallige. Lige fra stimulation af skjoldbruskkirtlen, bedre hormonbalance, færre rynker, øget blodcirkulation, bedre fordøjelse og lindring af rygsmerter.

Yoga er sundt for dig:

… når du trækker vejret dybt?
70 procent af kroppens udrensning sker gennem åndedrættet. Den dybe vejrtrækning hjælper dig til at ilte din krop og dermed også dit blod, dine organer og dine celler, som bringer ekstra energi til hele dit system og støtter en dyb udrensning i kroppen.

… når du strækker kroppen?
Ved at strække muskler, sener og led løsner du blokeringer i kroppen og øger dit velvære. Alle yogastillinger retter sig mod et specifikt område, f.eks. masserer og stimulerer Buen mave og fordøjelse, mens Cobraen giver smidighed i rygsøjlen, bedre holdning og åbning til bryst og hjerte.

… mentalt?
Når du dyrker yoga, strækker du ikke blot kroppen, du øger samtidig din opmærksomhed på åndedrættet og det sted, hvor det strækker. Kombinationen af fysisk stræk og mentalt fokus øger effekten og hjælper dig med at være til stede i nuet og slippe mentalt stress..

… for vægten?
Yoga balancerer dit stofskifte og sætter gang i fordøjelsen, og derfor kan du godt tabe dig ved at dyrke yoga. Ud over at mange øvelser masserer mave- og tarmsystem og dermed direkte stimulerer fordøjelsen, så giver den mentale ro din krop mulighed for at bruge energien de „rigtige” steder.

… når du er stresset?
Stress er udtryk for, at din krop forbereder sig på modstand. Den sender energi fra fordøjelse og immunforsvar til dine muskler, hæver blodtrykket og øger vejrtrækningen. Din adrenalin i kroppen øges, som ikke er godt, hvis det bliver en kronisk tilstand. Så kan det føre til livsstilssygdomme som hjertekar- sygdomme, angst, fordøjelsesproblemer og søvnløshed. Når du mærker din krop under yogaen, kommer du til stede i nuet og slipper stress og mængden af stresshormon reduceres.